Samtaler og behandling mod angst

Angst er en naturlig reaktion på at have oplevet fare. Angsten sikrer, at vi reagerer hurtigt og instinktivt og fx flygter eller forsvarer os, når vi føler os truede. Angst er en meget almindelig psykologisk tilstand, som rigtig mange mennesker oplever i deres hverdag. Det er en almen psykologisk tilstand, som de fleste kender til, og det er en helt naturlig reaktion på oplevet fare og ubehag.

Men hos nogle mennesker bliver angsten forstærket over tid, og dermed til en tilstand, som kan være svær at håndtere på egen hånd. Angsten er både psykisk og viser sig ved kropslige symptomer. De psykiske symptomer kan være af forskellig karakter. Fx konstant uro og bekymring eller pludselige panikanfald.

Når man har angsttilstande kan man godt rationelt forstå, at den frygt er underordnet, men alligevel være ude af stand til at bekæmpe den. De kropslige symptomer på angst kan for eksempel være hjertebanken, svedeture, trykken for brystet, rysten eller søvnproblemer. De fysiske symptomer formidles fra vores nervesystem, som kaldes det autonome nervesystem, og som betyder at det er uden for viljens kontrol.

Angst tilstande er ofte forbundet med nedsat livskvalitet og dermed lyst til at være social. Det kan være svært at komme på job og opleve sig fri til at gøre, hvad man har lyst til.

Ved hjælp af samtaler, kan angsten igen blive en naturlig del af dit liv, så det ikke længere hæmmer dig. Jeg har erfaring med at tale med både unge og voksne omkring deres angst, og arbejder med at de skal lære sig selv bedre at kende, mærke angsten og dermed se den i øjnene.

Et spørgsmål jeg ville stille i en samtale kunne være.
Hvad er du mest bange for?
Og ved du hvor du har det fra?

Jeg vil have fokus på at du får nye erfaringer med at kunne slippe angsten og kunne være med den, da vi alle har angst med os.

Brug for en samtale
– send en besked

Du er altid velkommen til at sende mig en besked, så vil jeg svare dig hurtigst muligt.

Du kan også ringe til mig på tlf. nr. 20 51 86 40.

Hvis jeg ikke tager telefonen, ringer jeg dig op så snart det er muligt.

5 + 8 =

Send venligst ikke følsomme oplysninger via ikke krypteret mail.