SAMTALER & BEHANDLING MOD DEPRESSION

Depression kendetegnes ved især følelsen af nedtrykthed, lyst, manglende energi, og som har stået på over længere tid. Depression hæmmer os i dagligdagens gøremål og udfordringer. Det er vigtigt ikke at forveksle tristhed med ked af det hed med depression.

Depression er en reaktion på en mindre psykisk rastløshed, hvor der ikke umiddelbart synes at findes en løsning på problemet. Depression er en meget, ubehagelig sygdom, som mindsker livskvaliteten væsentligt. Den kan ødelægge livet både socialt og arbejdsmæssigt.

Med andre ord kan depression anses som en reaktion på afmagt og følges ofte af en række depressive symptomer, såsom oplevelsen af energi forladthed, tristhed, opgivenhed, hukommelses – og koncentrationsbesvær, søvnforstyrrelser, bekymringer tendens (ruminationer), oplevet hjælpeløshed, håbløshed, selvmordstanker, appetitforstyrrelse, selvbebrejdelser og utilstrækkelig medfølelse, nedsat seksualdrift, ting der tidligere gav glæde, er nu ligegyldige.

Depression kan vise sig på forskellige måder og variere i styrke, men ens humør skal være sygeligt nedsat, før man taler om en synlig depression. Depression kan både opstå spontant og i forbindelse med belastninger som sker ved sygdom, ulykke, psykiske eller sociale belastninger, medicin, stress, følelser.

Mange føler det som et personligt nederlag, at de har fået en depression og undgår derfor at søge hjælp. Det kan være nødvendigt at forholde sig til sig selv og ændre på nogle belastende forhold for at få det bedre. F.eks. Dårlig arbejdsforhold eller et dårligt parforhold.

Jeg har haft flere samtale forløb med mennesker der har haft det svært og ikke har kunne se ”lyset for enden af tunnelen”.

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende samtale.

Jeg er meget nænsom, omsorgsfuld og autentisk i mødet med dig.

Brug for en samtale
– send en besked

Du er altid velkommen til at sende mig en besked, så vil jeg svare dig hurtigst muligt.

Du kan også ringe til mig på tlf. nr. 20 51 86 40.

Hvis jeg ikke tager telefonen, ringer jeg dig op så snart det er muligt.

14 + 1 =

Send venligst ikke følsomme oplysninger via ikke krypteret mail.